Fokkers van honden en katten hebben vaak een wat andere band met de dierenarts dan de gemiddelde diereigenaar. Ze hebben vaak meer dieren, en vaak ook meer ervaring. Daarnaast heeft een fokker, als het goed is, vaker met voorplanting te maken dan de meeste mensen.

Wij doen niet aan kennelkortingen en kortingen voor fokkers in het algemeen, want onze prijzen zijn al eerlijk en zouden daarmee oneerlijk worden. We hebben echter wel een prijsstructuur die past bij een bedrijfsmatigere relatie. Vandaar deze pagina.

HD-ED screening

Onze kliniek is gecertificeerd om de HD en ED röntgenfoto’s te maken die de Raad van Beheer nodig heeft voor de screening. Bij sommige rassen is enkel een HD foto nodig, bij andere rassen zowel HD als ED. Hieronder vindt u onze prijzen per 2021 hiervoor. Deze zijn inclusief sedatie en beoordeling door de RvB. Wij maken geen HD en/of ED foto’s zonder sedatie.

Progesteron bepalingen

Aan de hand van het meten van progesteron bij de teef, kun je vrij aardig inschatten op welk moment ze het meest vruchtbare is. Deze test doen wij binnen onze kliniek, en de uitslag heeft u na 15-30 minuten. De meeste fokkers beginnen op dag 7 of 8 van de loopsheid met testen. Voor de prijs kunt u in de tabel hieronder kijken.

KI bij honden

KI bij honden is grotendeels verboden. Op dit moment (2021) is het enkel toegestaan als er sperma uit het buitenland is moeten komen, of als er een tijdelijke fysieke reden is dat er niet natuurlijk gedekt kan worden (een wondje op de staart bijvoorbeeld). Het wordt nog op grote schaal illegaal gedaan, maar daar doen wij niet aan mee. Voor dit soort KI kunt u terecht bij de bekende fokkers-klinieken.

Dracht controle

De meest effectieve manier van dracht controle is een buikecho. Deze doen wij het liefst vanaf dag 28 na de dekking. Het kan technisch gezien ook eerder, maar als ze de puppies of kittens dan niet te vinden zijn, wil dat niet zeggen dat ze er ook niet zijn. Voor de prijs kunt u in de tabel hieronder kijken.

Keizersnedes

Wij zijn ervaren in het doen van keizersnedes, en maken daar altijd tijd voor. Wij doen alleen keizersnedes op medische indicatie, en niet op afspraak. De reden daarvoor is vooral ethisch, maar ook praktisch: als de longen van de pups of kittens nog niet “klaar” zijn, kun je zo het hele nestje verliezen. Qua wetgeving is op afspraak een keizersnede uitvoeren ook erg twijfelachtig, aangezien het verboden is mee te werken aan het fokken met dieren die zich niet natuurlijk kunnen voortplanten. Bij de meeste keizersnedes adviseren we dan ook om de hond meteen onvruchtbaar te maken.

Buiten onze openingstijden kunt u terecht bij het Dierenziekenhuis in Barendrecht, of bij de bekende fokkers-klinieken elders in het land.

Vaccineren

Moederdieren vaccineren

Buiten de normale vaccins voor honden- en kattenmoeders, kan een fokker er ook nog voor kiezen om een teef te laten vaccineren tegen het herpes virus. Dit vaccin moet voor het eerst gegeven worden 7-10 dagen na de dekdatum (of tijdens de loopsheid), en daarna één tot twee weken voor de verwachte werpdatum. Dan geeft de moeder de antistoffen goed door aan de puppies. Dit vaccin hebben wij niet standaard op de plank staan, maar kunnen wij op aanvraag bestellen.

Wij adviseren ook om de moederdieren up to date te hebben met hun normale vaccins. Want dan geven de moeders hun antistoffen door aan de kittens en pups. Zo voorkom je een hoop kinderziekten.

Kittens en puppies vaccineren

Als het goed is krijgen puppies en kittens al minstens één van hun “jonge dieren” vaccins als ze nog bij de fokker (en moeder) zijn. Hiervoor hebben we een speciale regeling. U betaalt enkel één consult, en vervolgens het bedrag voor het vaccin zelf. Hierbij wordt elk dier gecontroleerd op de basiszaken (gebit, gehemelte, hartje, naveltje, staart en geslacht, evenals duidelijke klinische afwijkingen).

Plaatsen van microtransponders (Chippen)

Bij honden is het verplicht om ze vóór de 7 weken te laten chippen en registreren. Hiervoor heeft u een UBN nummer nodig, verkrijgbaar bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Wij maken gebruik van de database van de NDG. Wij voldoen aan de eisen gesteld door de RVO als het gaat over het registreren van uw honden.

Prijzen

ProductPrijs
Chippen, incl. registratie€40,-
EU Paspoort, incl registratie€29,50
Chippen + Paspoort, incl. registratie€60,-
Echo dracht, inclusief consult€85,-
HD Röntgenfoto excl beoordeling RvB€169,-
HD+ED Röntgenfoto's excl beoordeling RvB€349,-
Progesteron, all-in per keer€75,-
Vaccinatie consult per nest€40,-
Vaccinatie per pup/kitten€19,50
Vaccinatieboekje katten€5,-