Diensten

Dierenkliniek Dordrecht is een Dierenkliniek zoals u dat gewend bent. Er zijn geen hoofdvestigingen of dependances. Wij zijn een all-round, onafhankelijke kliniek. Dat wil zeggen dat onze dierenarts een heleboel diagnostiek en behandeling zelf kan. En als de dierenarts tegen zijn grenzen aanloopt, verwijzen wij u door naar een gespecialiseerde collega. Het voordeel van onze onafhankelijkheid is daarbij dat wij verwijzen naar de beste keuze voor u en uw huisdier. Voor een aantal handelingen kunt u hier onze tarieven vinden.

Diagnostiek

 • Consult
 • Bloedonderzoek
 • Beeldvorming
 • Microscopie

Behandeling

 • Medicatie
 • Sedatie
 • Chirurgie
 • Gebitsbehandeling
 • Bloedonderzoek
 • Beeldvorming
 • Microscopie

Diensten

Elk consult begint met een algemene indruk van de patiënt. Daarna volgt een uitgebreid vraaggesprek. Het is daarbij erg waardevol dat uw dierenarts zich verstaanbaar kan maken in het Nederlands of Engels (en in mindere mate Duits). We kijken uw huisdier uitgebreid na tijdens het consult. Hierbij houden we altijd rekening met het karakter van uw huisdier en de gezondheidsklacht. Daarna maken we, met de informatie die we op dat moment hebben, een plan. Dat doen we heel systematisch, en we betrekken u de hele tijd bij het proces. Zo leggen we bij elke mogelijke volgende test uit, wat de meerwaarde er van zou zijn. Dan kunnen we samen besluiten of het verstandig is om zo’n test te doen. Uiteindelijk maken we, al dan niet na volgende testen, een behandelplan. Ook dit behandelplan maken we volledig in overleg. Het heeft namelijk weinig zin om een pilletje voor te schrijven, wat onmogelijk in de hond of kat te krijgen is. Of een therapie te starten die financieel niet vol te houden is. Zo doen we alles op maat, en doen we alles in overleg met u.
Wij hebben een bloed analyse apparaat op de kliniek, om snel een aantal bloedwaarden te kunnen bepalen. Wij hebben bewust gekozen voor een beperkt aantal testen, omdat een hoop testen Geen haast hebben Een stuk goedkoper door een laboratorium gedaan kunnen worden Wij geen financiële druk willen om onnodige tests te doen Daarom zult u bij ons soms direct een uitslag kunnen verwachten, en soms moeten wachten tot een dag later. Zaken die we binnen onze kliniek direct kunnen testen zijn, onder andere: Schildklierhormoon (tT4) Leverwaarden Nierwaarden Progesteron Ontstekingswaarden Elektrolyten (zouten)
Echo Één van de mooiste, en snelste vormen van beeldvorming bij gezelschapsdieren is de echo. Bij een hoop aandoeningen kunnen wij, met onze moderne echo apparatuur, snel schakelen om tot een beter behandelplan te komen. Voorbeelden hiervan zijn: Vocht in de borst Vocht in de buik Blaasproblemen Leverproblemen Darm obstructies Massa’s/tumoren Wat wij altijd verwijzen zijn complete buikecho’s bij complexe internistische problemen, en hartecho’s. Daarbij houden wij rekening met uw persoonlijke situatie. Aangezien wij een onafhankelijke kliniek zijn, kunnen wij u verwijzen naar de beste optie voor u en uw huisdier. Röntgen Wij beschikken over een gloednieuw röntgenapparaat waarmee we haarscherpe beelden direct digitaal hebben. Röntgenfoto’s kunnen gebruikt worden om snel overzicht te krijgen van meerdere orgaansystemen. Daarnaast zijn ze fraaier om luchthoudende organen, zoals de longen, in beeld te krijgen. En natuurlijk zijn botten en gewrichten ook erg goed in beeld te brengen met röntgenfoto’s.
Er zijn een hoop aandoeningen die herkenbaar zijn op microscopisch niveau. In een hoop gevallen kunnen wij binnen de kliniek (en dus tegen een lager tarief dan bij het opsturen naar een laboratorium) hier al veel over zeggen. Voorbeelden hiervan zijn Huidproblemen Oorontstekingen Massa’s/tumoren Vocht uit buik of borstholte Urine Ontlasting Niet alleen is dit financieel prettig, het helpt ook om een stuk sneller gepaste therapie in te stellen. Bij twijfel sturen wij, in overleg met u, de monsters alsnog op naar een laboratorium voor nader onderzoek. Om dit cytologisch onderzoek uit te voeren nemen we een monster af met een swab (bij bijvoorbeeld oren), of een naald (bij bulten e.d.).
Wij beschikken over een uitgebreide apotheek voor gezelschapsdieren. Niet alleen vergroot dit de kans dat u direct geholpen kunt worden, ook zorgt het er voor dat we de beste therapie in kunnen stellen. De beste therapie begint zelden met een injectie. Veel klinieken injecteren de eerste dosis van een medicijn, terwijl het net zo snel werkt als u gewoon met een tablet begint. Ook zien we vaak een injectie van antibiotica A, terwijl er daarna doorgegaan wordt met antibiotica B. In veel gevallen maakt dat de injectie totaal overbodig. Dit zijn vaak wel de klinieken waar de consultprijs erg laag is. Als wij een injectie geven, doen wij dat met een gegronde reden. Wij zullen die reden dan ook aan u uitleggen.
Sommige dieren verdragen bepaalde handleingen erg slecht. Dat kan komen door trauma’s, opgelopen tijdens hun leven. Maar soms betreft het ook gewoon vervelende handelingen (zoals het spoelen van een oor). In die gevallen sederen we uw huisdier op gepaste, en veilige manier. Dan lopen ze geen (extra) trauma op, en kan de behandeling ook grondig worden uitgevoerd.
Bij Dierenkliniek Dordrecht voeren wij een hoop chirurgie zelf uit. Hieronder vallen Castraties(/sterilisaties) Massa’s en tumoren verwijderen Speekselklier verwijderen Vreemde voorwerpen uit darmen halen Tanden verwijderen Wond reparaties overige, in overleg met een Specialist Chirurgie Wat wij per definitie doorsturen zijn orthopedische operaties. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie, en de noodzakelijke chirurgie, helpen wij bij het uitzoeken van de beste verwijskliniek. Wij kunnen, dankzij onze onafhankelijkheid, hier vrij in adviseren. Uiteraard voeren wij alle operaties steriel uit, en is er dus zelden noodzaak voor antibiotica. Daarnaast zijn wij ervaren in de anesthesie (link naar blog) bij oudere en bij zieke dieren, zodat ook deze veilig geopereerd kunnen worden.
Een eenvoudige gebitsbehandeling voeren wij binnen onze kliniek uit. Dit gebeurt uitsluitend onder volledige anesthesie. Dit houdt meestal een gebitsreiniging in, en mogelijk enkele extracties.