Standaard van zorg: Kwaliteit

Net als bij een hoop andere beroepen, is het lastig om van je dierenarts de kwaliteit in te schatten. In tegenstelling tot wat een hoop mensen denken, is er bij dierenartsen weinig tot niks geregeld als het gaat om nascholing of kwaliteit van diensten. Niet iedere kliniek en niet iedere dierenarts heeft dus dezelfde kwaliteitsstandaarden als het gaat om de behandeling van uw huisdier.

Bij Dierenkliniek Dordrecht hebben we een erg hoge standaard, die toch praktisch toepasbaar en betaalbaar blijft. De praktijkeigenaar en senior dierenarts, Mathijs, maakt hierbij gebruik van zijn jarenlange ervaring in de meest vooraanstaande kliniek van Europa, en zijn tijd in landen met minder mogelijkheden (Afrika en het Midden-Oosten).

Een voorbeeld van deze hoge kwaliteit kunt u terugvinden in onze uitleg over de Kwalteit van Anesthesie.

Health 3.0

De diergeneeskundige wereld heeft in de afgelopen jaren een aardige ontwikkeling doorgemaakt. Als je dit in drie fases verdeelt, ziet dit er ongeveer zo uit:

  • Health 1.0 – vroeger

De medicus stelt een diagnose en maakt een behandelplan. Er is wel persoonlijk contact, maar de patiënt heeft geen eigen inbreng en verantwoordelijkheid.

  • Health 2.0 – nu

Investeringsmaatschappijen kopen klinieken op en vormen grote conglomeraten. Dit leidt tot professionalisering, maar gaat ten koste van de persoonlijke aandacht voor mens en dier.

  • Health 3.0 – de toekomst

Het beste van twee werelden: professionele aanpak, efficiëntie én veel aandacht voor het dier, zijn baasje en (niet te vergeten) diens portemonnee.

Wij zijn een groot fan van het Health 3.0 werken. Een filmpje met meer uitgebreide uitleg, vanuit de mensen-medische wereld door ZDogMD kunt u hier bekijken (in het Engels).

Onafhankelijk

Dierenkliniek Dordrecht is een onafhankelijke kliniek. Het is geen onderdeel van een keten of groep. Het grote voordeel hiervan is dat we een onafhankelijke poortwachter zijn voor de zorg.

Anders gezegd: zou u het fijn vinden als uw huisarts verplicht zou zijn om te verwijzen naar een bepaald ziekenhuis, puur omdat zijn werkgever ook de eigenaar is van dat ziekenhuis? Of heeft u liever een onafhankelijke huisarts, die gewoon naar de beste specialist doorverwijst?

Hetzelfde geldt voor managementlagen: onze organisatie is heel plat. De dierenarts-eigenaar werkt ook gewoon op de werkvloer. We hebben dus geen van-hogerhand-opgelegde verkoopdoelen. Als wij iets adviseren, is dat omdat wij er achter staan.